ERIC LATORRE "Hem vingut perquè demà volem posar una parada per recaptar diners pel viatge de final de carrera de la universitat. I suposo que el lloc on hem de venir és aquí, al Mercabarna" Ells són un clar exemple del tipus de comprador que avui ha vingut fins al Mercat de la Flor. Molts han aprofitat que s'obria de forma excepcional per comprar les roses d'última hora. PEDRO MARTÍN "Venim el diumenge perquè no tenim neveres on mantenir les roses. La crisi econòmica ens ha portat a això , estem a l'atur i hem de guanyar diners d'alguna manera" SANDRA PINTO "Somos cinco hermanas. Empezamos a vender rosas hace muchos años. La tradición, hemos ido vendiendo, vendiendo y hasta ahora. 20 años" De fet cada vegada són més els qui aprofiten la diada de Sant Jordi per muntar parades. Des del Gremi de Floristes alerten, però, que també augmenta la venda il·legal. Per això demanen als ajuntaments més control pel que fa als permisos per vendre al carrer. Sigui com sigui aquests dies són importants pel que fa a les vendes. Des de Mercabarna calculen que vendran uns dos milions i mig de roses. Només un 10% de les roses que es vendran demà per Sant Jordi són catalanes. La resta provenen d'altres països com Holanda, Colòmbia i de l'Equador. Avui ha estat un dia d'últimes compres, però per als menys previsors, el Mercat obrirà portes també demà al matí.

El sector de la flor preveu que aquest Sant Jordi sigui un dels millors dels últims anys, tant qualitativament com quantitativament. El fred del febrer ha fet créixer les roses produïdes a Catalunya més fortes i vermelles, i el fet que la Diada caigui en dilluns fa preveure molt bones vendes.

Un 30% de les roses del mercat són de producció autòctona, principalment cultivades al Maresme, mentre que la resta seran d’importació.