L’atracador accedia a l’establiment i, sabent que a les farmàcies els medicaments es troben emmagatzemats a la part del darrere, en demanava algun al dependent, obligant-lo així a allunyar-se de la caixa enregistradora. Era llavors quan aprofitava per passar darrere del taulell i accedir a la caixa registradora i forçar-la per endur-se els diners. Quan el treballador se n’adonava, el delinqüent l’intimidava de forma agressiva fent valer la seva complexió corpulenta, per tal que desistís d’impedir-li que se’n dugués el botí.

Davant la constatació d’un nombre creixent de denúncies per atracaments a farmàcies en districtes de Barcelona, i amb un mateix ‘modus operandi’, els Mossos d’Esquadra van establir un dispositiu especial, amb efectius de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Ciutat Vella i del Grup de Delinqüència Urbana de la mateixa comissaria. Aquest dispositiu especial es va tancar el passat 17 d’abril, amb la detenció del presumpte autor dels fets, en el mateix moment en què es disposava a cometre un nou assalt en un establiment de Ciutat Vella.

Els investigadors han pogut relacionar el detingut amb un total de 25 assalts a farmàcies, en un període de menys de dues setmanes,  als districtes de l’Eixample, Ciutat Vella, Sants-Montjuïc i Sant Andreu. La quantitat global sostreta supera els 9.100 euros.