Fer una ruta amb bicicleta sense cansar-se. Un somni que ara es pot fer realitat gràcies a aquest producte. És la bicicleta elèctrica que presenta l'empresa e-Mobike. MICHELA MORELLI, E-Mobike Rent "Pedalear por la ciudad durante 6 u 8 horas sin problemas y sin cansar-se muchísimo. Y permite también ir a los puntos más elevados de la ciudad como Montjuic o Parc Güell". Però si això de l'esport no us agrada i preferiu la música, preneu nota d'aquest altre concepte: les rutes musicals. ÓSCAR HERENCIA, Baraka Club de Viatges "És viatjar seguint les passes d'un compositor acompanyat per un musicòleg que ens ajuda a viure ciutats com Viena". L'oferta de viatges està canviant. Ara les agències aposten per aquest tipus de paquets més personals. Un altre exemple són els circuits solidaris, un tipus de ruta que no té res a veure amb les tradicionals. MAR FORRÓ, Tarannà Club de Viatges "El que pretenem és conèixer més la realitat del país, tenir un contacte molt més proper amb la gent de manera que convivim amb famílies d'allà alguna nit". Aquests són alguns dels exemples que es poden trobar al Saló Internacional del Turisme, una cita que serveix per preparar la temporada d'estiu. Des del sector confien a igualar les xifres turístiques de l'any passat. Això sí, asseguren que la majoria de reserves es faran a última hora. REBECA BRETONES, Patronat d'Alacant "La gente está esperando al final está no sé si esperando a ver si la economía le permite salir y si hacemos ofertas de última hora". Les reserves, diuen, s'han de fer amb temps. I temps també és el que es necessita per decidir viatge. Tot i que, si voleu trobar la inspiració en aquest saló només teniu fins demà per fer-ho.

Fins aquest diumenge podrem trobar, al Saló Internacional de Turisme, destinacions nacionals i internacionals de 50 països diferents. En aquesta edició destaquen els espais dedicats al turisme natural i a les rutes etnològiques, així com altres novetats dedicades a les rutes musicals o als circuits solidaris.

L’Associació Catalana d’Agències de Viatges calcula que aquest estiu el nombre de reserves pujarà al voltant d’un 2%. Pel que fa a les destinacions, igual com va passar l’any passat, es preveu que tornin a augmentar les nacionals, especialment les Canàries i les Balears.

A més, destaca el fet que el sector turístic lidera les vendes de comerç electrònic a tot l’Estat, amb més del 36% del total de les vendes per Internet. Aquesta xifra suposa 2.400 milions d’euros.

Les noves tecnologies han fet canviar la manera de contractar les vacances. Actualment, segons ha informat Fira de Barcelona, la majoria d’operacions per Internet corresponen a compres a agències de viatges i a transport aeri. A més, Internet permet personalitzar les rutes i, amb el suport de les xarxes socials, es comparteixen experiències de viatges que fan augmentar els viatgers 2.0.