La Via Laietana s'ha omplert en la primera manifestació unitària en contra de les retallades al sector educatiu. 2.000 persones segons la Guàrdia Urbana i 30.000 segons l'organització. ROSA CAÑADELL, portaveu del sindicat USTEC A Catalunya, les retallades han suposat l'eliminació de la sisena hora lectiva, s'ha congelat la plantilla de mestres tot i l'augment en 20.000 alumnes i s'ha reduït un 40% la subvenció a les escoles bressol. ÀLEX CASTILLO, vicepresident de la FAPAC "Hi ha una política obsessiva de retallar a qualsevol preu." El Govern espanyol ha anunciat recentment l'augment d'hores lectives per als mestres de primària, l'encariment del preu de la matrícula a les universitats i més alumnes a les classes, fins arribar als 36. A la plaça de Sant Jaume s'ha llegit el manifest. No hi han faltat ni pares ni mestres. DANIEL ANYOR, pare "La meva filla fa P5 són 25 a classe i passar a 30 ho trobo brutal." ROSA SALVADOR, mestra "A la nostra escola ens afectarà perquè tindrem menys mestres i menys pressupost." Si s'apliquen les retallades estatals no descarten més mobilitzacions i una vaga.

La manifestació ha comptat amb la presència dels líders dels PSC, Pere Navarro, ERC, Anna Simó, i Joan Tardà, d’ICV-EUiA.

Segons la portaveu del sindicat USTEC, Rosa Canyadell, les retallades “el que estan fent és desmantellar l’ensenyament públic”, una opinió coincident amb la dels portaveus de CCOO i UGT.

La recent constituida associació, que té prop de 1.500 adhesions, denuncia que les retallades no permetran treballar al professorat i, asseguren, que la crisis és una excusa pels governs per privatitzar l’educació.

L’anunciat increment de les taxes universitàries ha estat també en moltes de les pancartes de la manifestació. La plataforma considera que aquest augment impedirà l’accés dels joves a la universitat.

La comitiva, que ha començat a la plaça de la Universitat té previst finalitzar a la plaça de Sant Jaume.