Un centenar d’estudiants han bloquejat aquest dimecres al matí els accessos a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) en la primera jornada de vaga contra la llei Castells al campus. Els universitaris han arribat a la plaça Cívica, tots vestits de negre, cap a les 6.15 i hores i a les 7.00 hores tenien bloquejats tant l’accés dels Ferrocarrils com els principals en carretera. Volen fer piquets informatius a les entrades a les facultats al llarg del matí.

vaga universitat UAB
Foto: ACN

La llei Castells, un “atac frontal” a la universitat pública

Els estudiants consideren que la norma no és de consens i asseguren que suposa un “atac frontal” a la universitat pública, segons la portaveu del SEPC, Marta Daviu. Daviu afirma que no són només els estudiants, sinó que el conjunt de la comunitat universitària no està d’acord amb la norma, que consideren que s’ha fet d’esquena a ells. Per això, ha reclamat als partits polítics amb representació al Congrés que hi votin en contra. “És de mínims”, ha manifestat.

vaga universitat UAB
Foto: ACN

De la seva banda, la portaveu de la plataforma d’assemblees de la UAB, Berta Navarrete, critíca que la llei tampoc no fa referència a l’aprenentatge en català ni a la remuneració de les pràctiques. Per contra, ha criticat que dona més oportunitats a les empreses per entrar a les universitats i redueix la participació universitària.

Dijous de vaga i manifestació a Barcelona

La comunitat universitària ha convocat vaga aquest dijous però la comunitat de la UAB n’ha convocat durant dos dies, i aquest dimecres n’és el primer. En aquest cas, qui ha fet una crida a començar un dia abans la vaga és la Coordinadora d’Assemblees de Facultat de la Universitat Autònoma de Barcelona. Per a aquest dijous, a més, el SEPC ha convocat una manifestació contra la llei Castells a diferents punts de Catalunya. A Barcelona, la protesta d’universitats i secundària arrencarà a les 12 a la plaça de la Universitat sota el lema “Aturem la llei Castells”.

vaga d'estudiants el 16 de desembre