Pla general d'una aula buida a la facultat de Ciències Polítiques de la UAB, el 12 de maig de 2021. (Horitzontal)

(ACN) Els responsables de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) han demanat que els àmbits de la docència, la recerca i l’administració treballin sense ordinadors connectats a la xarxa durant una setmana, mentre es restableix el sistema informàtic de forma esglaonada després de l’atac sofert aquest dilluns.

Atac d’origen desconegut

Segons un comunicat emès per la UAB, es tracta d’un atac d’origen desconegut que ha afectat, essencialment, el sistema de virtualització que allotja una gran part dels serveis corporatius. Aquesta afectació implica que no es podran utilitzar aquests serveis i aplicatius. En virtut del protocol establert s’han aïllat les màquines infectades i s’han aplicat mesures preventives per evitar la propagació a sistemes no afectats.

Suspensió de les classes telemàtiques

L’atac va obligar a suspendre les classes telemàtiques dilluns 11 d’octure, així com aquelles que requereixen un suport digital. L’anomalia es va registar la matinada de diumenge a dilluns, i des de llavors els tècnics han estat treballant per determinar l’abast.

Des d’un primer moment es van desconnectar completament els serveis centrals per al campus i de connexió a Internet, deixant inutilitzats els serveis corporatius, com ara la web o el campus virtual i s’ha aplicat una quarantena que implica no dur a terme cap activitat amb ordinadors personals. Ara per ara, les úniques classes que es poden impartir són les que es fan presencials i sense ús de la informàtica.