Dels 73 barris que hi ha a Barcelona, 46 han registrat menys de cinc positius per covid-19 de l’1 al 10 d’octubre. És a dir, el 63 %. Segons les dades de l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB), no s’ha detectat cap contagi en 11 barris al llarg d’aquests 10 dies, i en vuit territoris només s’ha notificat un cas. Amb alguna excepció, la majoria de barris amb més de 10 contagis se situen per sota de l’avinguda Diagonal, en vermell més fosc al mapa.

Des de mitjans de setembre, Barcelona ha assolit fites mínimes de la pandèmia cada setmana. En la més recent, del 4 al 10 d’octubre, l’ASPB ha comunicat menys de 250 positius a tota la ciutat, un balanç que no es veia des del juny del 2020. Això es tradueix amb més barris lliures de covid. A finals de setembre n’eren nou amb aquesta condició i des de l’1 d’octubre n’hi ha 11.

El Carmel, envoltat de barris sense covid

El districte de Gràcia té dos barris contigus amb zero casos: el Coll i Vallcarca i els Penitents. Ben a prop trobem altres zones lliures de covid com Can Baró, la Font d’en Fargues i la Clota. Totes elles envolten el Carmel, que és un dels cinc barris amb 9 positius detectats aquest octubre. Cal tenir present que algunes de les àrees amb cap positiu per coronavirus tenen poca densitat de població, com Vallbona i la Marina del Prat Vermell.

Més de 10 positius en nou territoris

Actualment, només hi ha nou barris on s’han notificat 10 o més positius de l’1 al 10 d’octubre. Com a màxim, s’han registrat 18 casos a la Nova Esquerra de l’Eixample; 14, a les Roquetes i 13; a Sant Antoni. Tots els barris de l’Eixample, excepte l’Antiga Esquerra, superen la desena de casos. Fa tres mesos, en aquests barris es van confirmar entre 600 i 700 contagis de l’1 al 10 de juliol.