Dona de Jordi Turull i Francesc Homs

L’exconseller i diputat de JxC, Jordi Turull, ha declarat aquest dilluns al TSJC que va cedir béns a la seva dona, el 2017, per raons de salut. Segons ha explicat el seu advocat, Jordi Pina, Turull ha negat que donés la meitat d’una casa a Parets del Vallès i la meitat d’un compte amb 107.000 € per poder-se declarar insolvent en cas d’haver d’afrontar responsabilitats davant de la justícia.

En aquest sentit, Turull ha assegurat que la transferència de béns correspon a una complicació de salut (li van detectar apnea del son) i ha recordat que es va fer abans que ell fos conseller. A més, Turull ha sentenciat que la seva dona és la legítima propietària tant de la casa com dels diners. L’advocat del diputat també ha retret al TSJC que no cridés Turull a declarar quan era en llibertat provisional.

Jordi Turull hi veu un escarment

La declaració al TSJC ha coincidit amb la filtració d’uns àudios del mateix Jordi Turull, quan va comparèixer davant del jutge del Suprem, Pablo Llarena, a l’abril. Turull veu en el seu segon empresonament “un escarment” i retreu al jutge que “aquest procés no va d’impartir justícia, va de política”. Turull també etziba a Llarena que “el procés suposa un autèntic encreuament de poders” i critica que “vostè em va impedir sotmetre’m al segon debat i votació d’investidura”. Els àudios els ha fet públics el programa ‘El matí de Catalunya Ràdio’.