La plaça de Sant Jaume ha estat escenari aquest diumenge d’una nova mobilització. Sota el lema “No a la violència, sí a la Constitució”, un miler de persones, segons la Guàrdia Urbana, han reivindicat la carta magna del 78 i han defensat la convivència a Catalunya. La protesta ha estat convocada per la plataforma España Ciudadana, que té el suport polític de Ciutadans, i que en aquesta ocasió no ha aconseguit omplir la plaça. L‘acte l’ha clausurat el president del partit taronja, Albert Rivera.

La plataforma que ha convocat la protesta qualifica de “preocupant” la situació que es viu a Catalunya i acusen el president de la Generalitat, Quim Torra, d’encoratjar els CDR a bloquejar infraestructures i el Parlament. A més, consideren que des del Govern espanyol s’està actuant amb passivitat.

Crítiques al Govern de Sánchez

Rivera assegura que aquesta ha estat una setmana negra a Catalunya i que Pedro Sánchez, president del Govern espanyol, “ha abandonat els catalans que són constitucionalistes”. Seguidament ha anunciat: “Tenim un pla. Quan Sánchez torni a la realitat i s’atreveixi a convocar eleccions, ens unirem tots els constitucionalistes i les guanyarem.” A més, ha insistit que calia tornar a aplicar el 155.

També ha aprofitat per agrair la feina els cossos policials, en especial els Mossos d’Esquadra que van aplaudir davant de la Prefectura Superior de Policia durant la manifestació de dissabte. També ha felicitat jutges i fiscals i ha afegit: “Si hi ha gent a presó, per alguna deu ser. Que no els indultin, que compleixin condemna.” Per acabar, ha lloat el paper del rei l’any passat, en el discurs que va pronunciar el 3 d’octubre, després del referèndum.

Al llarg del discurs d’Albert Rivera, s’han sentit crits de “presidente”, “Torra dimissión” i “Puigdemont a prisión”.