Després de rebre el manifest, Pisarello s’ha compromès a impulsar mesures que “eradiquin la precarietat” a l’hostaleria i el turisme i a garantir que el sector turístic ofereixi una ocupació estable i de qualitat.

Els manifestants han reclamat que una part del que es recapta amb la taxa turística es destini a formar els professionals del sector per millorar el servei i que s’impulsi un salari mínim de ciutat equivalent al 60% del salari mitjà. Han recordat que el sector de l’hostaleria i el turisme aporta el 15 % del PIB de la ciutat, per la qual cosa exigeixen als poders municipals que es comprometin a garantir la qualitat laboral que mereixen els professionals d’aquest àmbit.

El secretari general d’UGT, Josep Maria Àlvarez, ha reclamat un “pacte de turisme” amb agents socials i forces polítiques i que s’abordi la precarietat del sector. Sobre les inspeccions de la Guàrdia Urbana, Àlvarez ha dit que serien “perfectament legals”, i que servirien per desemmascarar les empreses que utilitzen a persones sense donar-les d’alta en la Seguretat Social, i les que oficialment treballen a temps parcial però ho fan més de vuit hores.

A més, ha alertat que, durant els caps de setmana, el Departament d’Inspecció Laboral de Catalunya no porta a terme inspeccions perquè no hi ha ningú de guàrdia, i vista aquesta situació “els empresaris saben que tenen barra lliure”.