Pisarello ha assegurat que l’equip de govern té “conviccions republicanes”, la qual cosa els va portar a retirar el bust del rei Joan Carles I del saló de plens el 23 de juliol.

La delegada del Govern a Catalunya, María de los Llanos de Luna, va enviar la setmana passada un requeriment a l’alcaldessa, Ada Colau, perquè, d’acord amb la normativa vigent, col·loqués en un termini màxim d’un mes una efígie del rei Felip VI “en un lloc preferent de la sala de sessions”. En l’escrit enviat el 27 de juliol, la delegada del Govern l’apressava que certifiqués abans d’un mes que el consistori havia adoptat les mesures necessàries per donar compliment al Reglament d’organització i funcionament de les entitats locals.

El primer tinent d’alcalde ha recordat que el saló de plens ja no complia el reglament, ja que no havia cap imatge del monarca, que va assumir la direcció de l’Estat el juny del 2014. Pisarello, que aquesta setmana exerceix com a alcalde en funcions, ha assegurat que fins al ple convocat per al 2 d’octubre no prendran cap decisió.