L’Espai Via Barcino del Centre Cívic Trinitat Vella es transforma per setè any consecutiu en un túnel del terror. Enguany la temàtica triada és El túnel del temps i el recorregut repassa etapes i moments clau en la història de la humanitat. Veïns i entitats del barri fa cinc mesos que treballen en la preparació de l’esdeveniment que aplega un centenar de voluntaris que actuaran i coordinaran els 1.000 metres quadrats de túnel.

De l’antiga Grècia al futur més caòtic

Un físic de la Trinitat Vella ha creat una màquina del temps. Tot funcionava perfectament fins que va haver-hi una explosió nuclear. Aquesta exposició a tanta radioactivitat ha fet de la història un caos i n’ha alterat l’ordre, tot i mostrant la cara més monstruosa dels personatges. A partir d’aquesta idea inicial els voluntaris han creat els decorats de les diferents estances que recreen moments clau de la història. S’hi reflecteixen períodes antics com les antigues Grècia i Egipte, etapes fosques com el nazisme i fins i tot s’atreveixen a vaticinar el futur.

La cita terrorífica serà dijous, 31

Un centenar de veïns, entre actors i actrius, maquilladors, encarregats del vestuari i els decorats i equip de coordinació, participaran dijous, 31 d’octubre, en el túnel que estarà obert de 20 a 22 h. Per primer cop, els infants també faran d’actors i actrius i, l’endemà, ja no hi haurà el túnel infantil. L’entrada és gratuïta i es recomana assistir a partir dels 10 anys.

Centenars de voluntaris i visitants

L’any passat hi van assistir 1.200 persones. Per amenitzar l’espera, aquest any hi haurà dinamització a la plaça de la Trinitat Vella des d’on, per grups, es baixarà a l’Espai Via Barcino. La festa s’ha convertit en un dels esdeveniments anuals més esperats pels veïns, però cada anys s’hi acosten persones vingudes d’altres punts dels districte i de la ciutat.