pàgina web tsunami democràtic

(ACN) L’empresa Github de Microsoft ha fet pública una demanda atribuïda a la Guàrdia Civil que insta a bloquejar l’aplicació del Tsunami Democràtic perquè es tracta d’una “organització criminal” “que impulsa a la comissió d’atacs terroristes”. La companyia ha publicat en la seva pàgina web l’escrit, que recorda que l’Audiència Nacional porta a terme una investigació i adjunta una ordre judicial amb el requeriment.

El Tsunami Democràtic ha denunciat un “nou pas repressiu de l’Estat, que equipara la llibertat d’expressió i el dret a protesta amb actes de terrorisme”. També ha assegurat en un fil de Twitter que “no han tancat ni el web ni l’app” i que l’aplicació es pot continuar descarregant a través de Telegram o utilitzant una aplicació de VPN que simuli que l’usuari es troba fora de l’estat espanyol.

“L’objectiu principal del Tsunami Democràtic és coordinar aquests disturbis i accions terroristes utilitzant qualsevol mitjà possible”, apunta l’escrit que publica Github. Per tot plegat, sol·licita la retenció del contingut i les dades relacionades amb la investigació oberta per l’Audiència Nacional.

Fonts jurídiques van confirmar fa dues setmanes que l’Audiència Nacional investiga el Tsunami Democràtic per un delicte de terrorisme i que el jutge instructor ha ordenat el tancament dels webs de l’organització.