Per la Castanyada i la festa de Tot Sants conviuen castanyes que es poden trobar en molts punts de la ciutat, moniatos i panellets com els aliments tradicionals. Els panellets són els més elaborats i a la pastisseria Dismon de Gràcia n’hi ha de tradicionals i de sabors nous. El de pinyons és l’estrella d’aquests dies d’inici de tardor, però també n’hi ha de castanya, bolets, os de sant o de codony. Des de fa un temps també s’hi han incorporat els gerds, la llimona, la taronja i el cafè.

Elaboren més de 100 quilos de massapà

El Gremi de Pastisseria de Barcelona calcula que aquest any s’incrementarà en un 5 % la venda de panellets durant aquests dies, una tradició que es manté. A la pastisseria Dismon durant aquests dies fan més de 100 quilos de massapà, un element que s’elabora amb ametlla sencera, sucre i un líquid, aigua o clares d’ou. El Sergi Rabasa de Dismon assegura que “només això. Si portés un altre producte, no se’n podria dir panellet, com fècules, patates, qualsevol midó, això ja no és un panellet, és una altra cosa”. Per això, continuen amb aquesta recepta.

Els sabors nous conviuen amb els tradicionals

Els gustos nous es barregen amb els panellets tradicionals com el de castanya, els bolets o l’os de sant. Aquests dolços es fan amb “massapà blanc, però l’os de sant el farcim amb rovell pastisser, després el banyem amb una glaça i hi posem una mica de coco amb colorant verd” explica en Sergi Rabasa. A més d’aquests, hi ha panellets de codony, ametlles o de pinyons, que cada any és el més venut.