Els veïns de la Trinitat Vella tornen a unir-se per crear una nova edició del túnel del terror, que aquest any és especial. L’activitat arriba als 10 anys i és per això que l’Espai Foradada, del centre cívic del barri, es transforma en una festa d’aniversari terrorífica.

La ideació del túnel del terror d’aquest any, que es fa aquest divendres a partir de les 19 h, va començar a finals d’estiu i al setembre ja van planificar les sales que havien de decorar.

Més de 1.000 m² i 14 sales

Per segon any consecutiu, el túnel del terror ocupa uns 1.000 m² distribuïts en 14 sales. L’entrada, que és gratuïta, es farà pel pati de l’Institut Escola Rec Comtal, on hi haurà dinamització durant l’espera per entrar al túnel i els visitants hi accediran en grups reduïts. L’edat recomanada per visitar-lo és a partir dels vuit anys i fins als 12 s’ha d’anar acompanyat per un adult.

Dues setmanes de treball intens

Més d’un centenar de veïns de totes les edats, des d’infants fins a gent gran, han creat aquest túnel del terror de manera voluntària. Fan servir materials reciclats com cartró, plàstics i papers, però també aprofiten elements de la natura com branques.

Des de principis d’octubre confeccionen màscares, pinten caixes i fabriquen nines terrorífiques. Però des de mitjans d’octubre han tingut la sala d’actes tancada per poder decorar-la. Els veïns hi col·laboren el temps que poden, però hi han treballat de dilluns a diumenge per tenir tot a punt per a la tarda de divendres.

Unes 2.000 persones el 2022

El túnel del terror es va iniciar el 2013 i va néixer com una idea del centre cívic per als veïns. Les primeres edicions es van fer a l’Espai Via Barcino, ara tancat i en obres. Cada edició els organitzadors han triat temàtiques diverses. Han recreat escenes de pel·lícules diverses, s’han inspirat en ‘Joc de trons’, el túnel del temps i un mar de terror.

Des del 2022 el túnel del terror se celebra a l’Espai Foradada, del centre cívic, i només es fa un dia. En l’edició passada va començar a les 19 h i es va allargar fins a la 1 h. Durant aquest temps hi van passar unes 2.000 persones, algunes vingudes des de Cornellà de Llobregat, l’Hospitalet de Llobregat i, fins i tot, Mataró.