Uns veïns maquillen els altres que faran d'actors i actrius. Fora retoquen l'escenografia. Unes 130 persones participen en el túnel del terror de la Trinitat Vella. A finals de juny van començar a organitzar-lo. YOLANDA BENÍTEZ, presidenta de Los Triniteiros "Son horas de trabajo de manualidades y luego el montaje. Llevamos toda la semana comiendo bocadillos aquí dentro desde las nueve de la mañana, ayer nos fuimos a las 11 bien bien de la noche." Aquest any el túnel del terror es basa en pel·lícules cinematogràfiques. ‘Toy story’, ‘Charlie la fàbrica de xocolata’ i ‘Avatar’ es transformen en llargmetratges terrorífics amb l'aparició de més d'una seixantena d'actors. Les entitats són les que escullen la temàtica del túnel. En aquesta edició hi participen mitja dotzena. Diuen que és una manera de cohesionar el barri. IMMA CASTRO, informadora de l'Espai Via Barcino "Cuando ya empezamos ya saben que tienen que trabajar todos en común. Aquí no hay entidades, aquí somos todos una ya. Y si hay cualquier historia que pueda haber, se deja fuera y aquí todos a una." Demà de 10 del matí a dues de la tarda el túnel romandrà obert a tot el públic. Els més porucs podran passejar per aquesta escenografia on res no és el que sembla.

1.000 metres quadrats de sales i passadissos recreen escenes de pel·lícules tan conegudes com ‘Harry Potter’, ‘Allò que el vent s’endugué’, ‘Avatar’, ‘L’orfenat’ i ‘Un monstre ve a veure’m’, entre moltes altres. Els encarregats de dinamitzar l’activitat són més de 60 d’actors de totes les edats caracteritzats en personatges cinematogràfics i de terror. És el quart any consecutiu que el centre cívic organitza aquesta activitat, però aquest cop diuen els responsables: “Res no és el que sembla.”

El túnel del terror de la Trinitat Vella és el resultat d’un dels projectes comunitaris que impulsa el Centre Cívic Trinitat Vella. Hi col·laboren moltes de les entitats del barri: Tukantú, Caja de Pandora, Els Triniteiros, La Jarra Azul, Colla de Gegants i Capgrossos de la Trinitat Vella, la Sala Jove, la Fundació Trinitat Jove i la Comissió de Festes de la Trinitat Vella. El projecte es treballa durant tot l’any i hi participen unes 130 persones. Entre tots s’escull la temàtica i es dissenyen i confeccionen els decorats i el vestuari. La caracterització dels personatges dura unes dues hores i el muntatge final dels diferents escenaris ha suposat 10 dies de feina. El túnel del terror comença a les 20 hi no està recomanat per a menors de 12 anys.