Els veïns de la Trinitat Vella han tornat a unir forces per a un dels actes més esperats al barri: el túnel del terror. L’última edició es va celebrar el 2019 i, a causa de la pandèmia, es va aturar dos anys. Divendres a la tarda retornarà en una nova ubicació, el Centre Cívic Trinitat Vella, que s’ha transformat en una casa indiana de la Barcelona dels anys 20 que s’omplirà de misteris i ensurts.

Una vuitantena de veïns treballen des de fa dues setmanes de manera intensa per tenir-ho tot a punt, tot i que al juliol ja es van fer les primeres trobades per escollir-ne la temàtica. L’espai decorat, que ocupa uns 1.000 metres quadrats, està fet a través de materials i objectes reciclats i d’aportacions que fan els mateixos veïns.

Esquelets i tombes omplen la sala d’actes de l’equipament municipal

Aquesta és la primera edició que el túnel del terror se celebrarà al Centre Cívic Trinitat Vella, ubicat al carrer de la Foradada, i l’accés es farà des del pati de l’Institut Escola Rec Comtal, amb el qual connecta i on hi haurà xocolatada i activitats de dinamització per amenitzar l’espera d’accés al túnel. Començarà a les set de la tarda i s’hi podrà entrar fins a la mitjanit. El 2019 van visitar-lo 1.380 persones.

Segons els organitzadors, el canvi d’ubicació els ha comportat feina extra per idear i distribuir els espais i crear-ne el recorregut. El túnel es distribuirà en 14 sales amb diferent ambientació com ara passadissos misteriosos amb aranyes, dormitoris amb crucifixos i un cementiri. L’entrada és gratuïta però hi haurà recollida solidària d’aliments per entregar a la Trinitat Vella i la Trinitat Nova.

Projecte intercultural i intergeneracional

Més enllà de la creació del túnel del terror, és un projecte col·laboratiu que involucra veïns de diverses edats i cultures del barri. Cadascú hi participa en la mesura que pot i amb els coneixements que té. Hi ha qui es dedica a cosir el vestuari i d’altres s’encarreguen de la llum o de fer pròtesis de làtex i màscares. A les tardes, fins i tot, els infants hi col·laboren amb la decoració.

L’esdeveniment va començar el 2013 i es va celebrar de manera ininterrompuda fins al 2019. Tots aquests anys es va celebrar a l’Espai Via Barcino, però actualment l’equipament es troba en obres.