La reivindicació perquè el Parc de Joan Miró no es converteixi en un centre d’operacions de les obres de perllongament de l’L8 dels FGC ha arribat a la seu del districte de l’Eixample. Més d’un centenar de persones s’ha concentrat a les portes de la seu del districte de l’Eixample i han intervingut en el plenari municipal per salvar aquest espai verd de la ciutat. Durant la protesta, han tallat el carrer d’Aragó durant prop de mitja hora.

“Sinó aturarem aquesta bestiesa tots ho lamentarem durant molts anys, encara som a temps de fer-ho”, ha reclamat Xavier Riu, de la plataforma Salvem el Parc de Joan Miró. Els concentrats han aclarit que l’acte d’aquest dijous no era una protesta contra l’Ajuntament sinó que volien demanar l’ajuda als representants polítics.

Les obres a l’L8 dels FGC es menjaran bona part del Parc de Joan Miró
Mentre durin els treballs serà la base d’operacions amb les oficines, magatzem de material i també és on arribarà la terra que extraurà la tuneladora

El Parc de Joan Miró, centre d’operacions de les obres

Els manifestants critiquen que els plans del govern català contemplin convertir l’únic parc del barri en un centre d’operacions de les obres i això comportarà la tala de 178 arbres de 40 anys i la circulació de 200 camions al dia en aquesta zona, on hi ha un institut i una escola.

L’AFA de l’Escola Joan Miró ha volgut deixar clar que “no s’han tingut en compte els alumnes ni la situació climàtica que estem travessant”, com explica Marta Miguel. “El Parc de Joan Miró està considerat un refugi climàtic, és l’única zona verda del barri i no ens podem permetre la retirada ni de un sol arbre”. Els concentrats han reivindicat la importància de l’espai per a la gent del tot el barri.