rebaixa transport públic
Foto: Marc Lozano

(ACN) El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha avalat la improcedència de l’acomiadament d’una treballadora d’un forn de l’estació de Sants de Barcelona que va orinar en alguns estris de cuina. La dona va ser gravada per una càmera de seguretat oculta, però el tribunal considera que la instal·lació de les càmeres havia de ser comunicada als treballadors. A més, la càmera estava instal·lada a l’obrador del forn, que era el lloc on s’havien de canviar de roba els treballadors. Per tot això, considera que la prova per acomiadar-la és il·lícita i per tant no es pot usar.

Va orinar tres cops a sobre d’estris de cuina que després va rentar

La dona va ser gravada l’agost del 2018 orinant tres cops el mateix matí en estris de cuina que després simplement rentava amb aigua i tornava a col·locar per fer servir. Poc després va agafar una baixa per accident laboral i després per malaltia fins al novembre. A l’octubre, però, va ser acomiadada, cosa que la dona va aprofitar per denunciar l’acomiadament com a improcedent.

Un jutjat social ja va donar la raó a la dona, en considerar que l’empresa no podia usar aquella càmera per demostrar els fets i acomiadar-la. Per això, obligava l’empresa a readmetre-la, pagant-li tots els sous endarrerits, o a indemnitzar-la amb 25.336 euros. Ara el TSJC ha confirmat aquella sentència.

L’empresa havia col·locat les càmeres perquè havia detectat que algun treballador robava diners de la caixa.