El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha rebutjat definitivament aturar les obres de la via Laietana, tal com havien demanat la Fundació Barcelona Oberta i Foment del Treball. Una decisió que la tinenta d’alcalde d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat, Janet Sanz, ha celebrat perquè “són unes obres necessàries”.
El TSJC considera les obres de la via Laietana “d’interès públic”
En la línia de la resolució del Jutjat Contenciós Administratiu número 14 de Barcelona, la sentència del TSJC considera que la via Laietana és un dels carrers principals de Barcelona i no es poden aturar les obres perquè hi ha un “interès públic evident”. El tribunal també al·lega que els perjudicis per a la part demandant són “merament econòmics” i la condemna a pagar les costes del judici, amb un límit de 500 euros.
Finalment, la justícia recorda que la sentència no és ferma i encara queda la possibilitat de presentar un recurs de cassació, una via que només es pot seguir en casos molt determinats.
“Són obres necessàries que han vingut per quedar-se”
Després de conèixer la resolució judicial, la tinent d’alcalde d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat, Janet Sanz, ha afirmat que un cop més la justícia avala la continuació de les obres, com ja va passar a la superilla de l’Eixample o amb la connexió del tramvia per la Diagonal. “Satisfetes que de nou la justícia torni a dir que Barcelona pot continuar desenvolupant aquestes obres amb plena normalitat, perquè són necessàries i han vingut per quedar-se“, conclou Sanz.
Veïns i comerciants a favor de les obres de la via Laietana
La remodelació de la via Laietana, que va començar al març del 2022, té el suport de l’Associació de Comerciants de Via Laietana. De fet, la mateixa alcaldessa Ada Colau va assegurar que el consistori actuava de forma professional i amb els informes jurídics corresponents i va manifestar que el recurs no tindria recorregut judicial. L’alcaldessa també va recordar que la reforma es feia amb “un gran consens veïnal i comercial”.