obres via Laietana

(Redacció / ACN) Les obres de reforma de la via Laietana han rebut l’aval de la justícia. El magistrat del Jutjat Contenciós Administratiu número 14 de Barcelona ha denegat la suspensió cautelar de les obres que havien demanat Barcelona Oberta – Unió d’Eixos Comercials Turístics de Barcelona i Foment del Treball en un recurs presentat el 23 de març.

El jutge considera que “no s’aprecia ni es justifica” la concurrència de l’element essencial de perill en cas que la resolució del recurs contra la reforma urbanística es demorés. Afegeix que la part demandant no al·lega que l’execució de les obres pugui causar-li perjudicis, sinó que, en cas que els donessin la raó, s’haurien de revertir les obres. La justícia considera, però, que arribats a aquest punt sempre seria possible revertir la situació i retornar a la via Laietana la seva funció de via bàsica d’interès metropolità. Afegeix que la qüestió que es planteja és purament econòmica i, en tot cas, afectaria l’Ajuntament de Barcelona i no als demandants.   

La resolució judicial, però, no és ferma i ara les entitats poden presentar un recurs d’apel·lació en un termini de 15 dies.

Tant Foment com Barcelona Oberta criticaven que la transformació talla la via de connexió del mar amb el centre de la ciutat. Entre les entitats que van demanar a la justícia que aturés cautelarment les obres no hi ha l’Associació de Comerciants de la via Laietana, que està a favor del projecte municipal.

Des l’Ajuntament, la mateixa alcaldessa Ada Colau ja va manifestar en el seu moment que creia que aquest recurs no tindria recorregut judicial. Colau va assegurat que el consistori actuava de forma professional i amb els informes jurídics corresponents i apuntava que la reforma de la via Laietana es feia amb “un gran consens veïnal i comercial” i després d’un procés participatiu.