Un nadó ha estat abandonat aquest dimarts al matí en ple carrer al barri de Sants-Badal. Segons ha avançat el diari ‘Ara’ i ha pogut confirmar betevé, la troballa s’ha fet entre les sis i les set del matí al carrer de Begur, a la cantonada amb la rambla de Badal.

Ha estat una dona la que ha alertat els Mossos que havia trobat un nadó a la via pública, viu, dins d’una bossa de roba. En arribar al lloc dels fets, els agents han prestat una primera atenció al menor. Han comprovat que es movia i que tenia una temperatura idònia i l’han portat al cotxe patrulla, on l’han abrigat i, posteriorment, han avisat el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). “Estava amb el xumet i els ulls oberts i es movia amb normalitat, sense plorar”, ha relatat el Carlos, caporal de Sants-Montjuïc que ha atès el nadó.

Ingressat a l’Hospital Sant Joan de Déu en estat lleu

Els agents que han atès el nadó creuen que no feia gaire temps que era al carrer. El bebè era a la vorera, a tocar d’un local tancat, i a dins d’una bossa tapat amb una manta. “La percepció és que estava ben cuidat”, ha assegurat el caporal dels Mossos. Posteriorment el nadó ha estat assistit pel SEM i després ha estat traslladat a l’Hospital Sant Joan de Déu en estat lleu, on estarà en observació les properes hores.

Possible cas de temptativa d’homicidi

Els Mossos d’Esquadra estan investigant qui ha abandonat la criatura. Segons el caporal que ha atès el nadó, es podria considerar un cas de temptativa d’homicidi i ha alertat del perill que hauria corregut el nadó si hagués passat més temps al carrer. Es dona la circumstància que el succés s’ha produït just un dia de baixada forta de la temperatura, amb fred de rigorós hivern al carrer. De fet, la neu ha fet acte de presència en algun punt de la ciutat.

“Són coses que no haurien de passar”

La veïna que ha trobat el nadó i ha donat l’alarma explica que quan es dirigia cap a la feina li ha cridat l’atenció un home que semblava begut i que assenyalava l’embalum que hi havia a terra i deia que podria ser un nadó. “M’havia semblat un ninotet, però quan l’he mirat bé i ha mogut els ulls i el caparró m’he cerciorat que era un nadó”, ha explicat Ana Lidia Pérez, que l’ha recollit i entregat a la policia.

Ella, explica, és mare de dos fills petits i diu que ha estat “dur” trobar-se “una criatura tan indefensa en aquest estat”. “Són coses que no haurien de passar”, ha opinat, i ha expressat el seu desig que el nadó “estigui bé i trobi una família que l’estimi i el respecti”.