Des que va començar l’any la Guàrdia Urbana ha intensificat els controls d’aquest tipus de vehicle després d’haver detectat nombroses irregularitats en el servei. Fruit d’aquesta campanya s’han immobilitzat 40 bicitaxis. Hi ha diferents motius, entre els quals destaquen que alguns porten un motor elèctric incorporat, d’altres no tenen la llicència reglamentària i, fins i tot, alguns conductors no disposen de NIE.

Una de les empreses afectades és Ecocity. Dos dels seus vehicles, els trixis, van ser immobilitzats per l’assegurança dels vehicles. El responsable de l’establiment, Damián Guerschuny, diu que tenen la mateixa assegurança des de fa 18 anys. Afegeix que senten que les autoritats persegueixen les empreses amb tots els permisos i papers en regla en lloc de centrar-se en les empreses pirata. El sector considera que els controls no estan disminuint l‘augment de bicitaxis no regulats.

De la seva banda, l’adjunta de gerència de Mobilitat, Adriana Malé, explica que l’Ajuntament actua quan hi ha incompliments. Explica que quan la Guàrdia Urbana patrulla i  veu incompliments fa controls. A través del registre comproven els documents. Així poden saber si les assegurances estan caducades o si es les empreses tenen més vehicles dels que tenen registrats.

Nova regulació de bicitaxis

L’Àrea de Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona va regular el juliol del 2017 l’ús d’aquests tricicles i els llocs per on poden circular. La nova regulació prohibeix als vehicles de mobilitat personal i als tricicles anar per la vorera i en limita la circulació als carrils bici, carrers de plataforma única o carrers amb una velocitat màxima de 30 quilòmetres per hora. Les empreses del sector no estan satisfetes amb com s’està aplicant. Per les multes i immobilitzacions, han demanat una reunió amb l’Ajuntament, prevista per aquest dimarts, 29 de maig.