Cada dijous per la tarda al CAP de Sarrià hi una teràpia grupal gratuïta per ajudar a afrontar i acceptar la mort d’un ésser estimat, on pot assistir tothom que estigui interessat contactant amb el centre. La va impulsar la infermera del mateix centre, Àngels Margenat, que també la condueix, i que el va crear per la necessitat de gestionar el dol en grup: “Compartir en grup fa que es vegi com una cosa més normal, més natural, perquè ens en seguiran venint, de dols”.

El metge de pal·liatius Lluís Gallardo és l’altre terapeuta del grup de dol, que creu que és molt necessària l’existència d’aquests tipus de teràpia en centres de salut pública. Explica que un dol no resolt és un malalt del futur perquè “si no es gestiona bé aquest dol poden aparèixer mals de cap, ansietat, insomni, depressions… Simptomatologies de somatització perquè el procés no s’ha fet de forma correcta”.

Aquesta teràpia ha ajudat moltes persones, com la Marta i el Julián, una parella que va perdre un fill i va assistir a la teràpia durant un any. La Marta explica que “en una societat on, per desgràcia, ningú no vol parlar de la mort, en aquest espai pots expressar com et sents. És un pas per seguir endavant i veus que molta gent està en la mateixa situació que tu”.