Veïns i comerciants del carrer de Las Navas de Tolosa denuncien la nova ubicació dels contenidors de reciclatge. Abans, estaven situats a la calçada, però amb la instal·lació del carril bici, han pujat a la vorera. L’Associació de Veïns de Navas es queixa que els contenidors redueixen molt l’espai per als vianants i els comerciants diuen que provoquen males olors a les botigues.

Abans, els contenidors de reciclatge estaven situats sobre l’asfalt i compartien espai amb la filera de cotxes aparcats. Amb la reforma, han pujat a la vorera i han reduït l’espai per als vianants. “La vorera té uns quatre metres i mig i el contenidor, a banda de l’alçada, fa un metre i mig llarg, vol dir que deixa un pas petit” es queixa Albert Iserte, president de l’Associació de Veïns de Navas.

La nova ubicació dels contenidors tampoc no convenç els comerciants, que es queixen de les pudors  que emanen. Reclamen que s’instal·lin als xamfrans o al costat dels de rebuig i matèria orgànica, és a dir, entre el carril bici i els carrils de circulació. “El més normal era que els posessin davant, on han fet els aparcaments. Seria més lògic que no a sobre de la vorera”, diu la Núria Jané, gerent d’una botiga propera als contenidors.