La família de la Bushra B. viu a la circular placeta de Milans des del 2012. Avui han aconseguit posposar el segon desnonament del seu habitatge de lloguer. Tenen dos mesos de marge per trobar un altre pis. Malgrat que tenen un contracte de lloguer fins al 2019, han de marxar.

La immobiliària propietària de l’immoble denuncia que el contracte és fraudulent i vol que marxin. La Bushra argumenta que el seu contracte és legal i que està segellat per la Cambra de la Propietat Urbana. Malgrat això, admet que en l’últim any i mig no ha pogut pagar el lloguer al propietari “perquè aquest no ha volgut i no ha admès els diners”. Denuncia que la immobiliària Barcons Escoda la “vol fora per fer-hi un pis turístic”. A la província de Barcelona, els desnonaments per impagament de lloguer són el 70 % dels casos. 

Uns cinquanta veïns del Gòtic han mostrat el seu suport contra el desnonament, que s’ha acabat suspenent enmig de molta presència policial. Els Mossos d’Esquadra han blindat els dos accessos a la placeta de Milans i han precintat la zona. Un cop s’ha posposat el llançament, els agents han abandonat la zona.

Entitats com Resistim al Gòtic denuncien l’especulació immobiliària al barri i l’actuació de grans immobiliàries i fons voltor pressionant i desnonant els veïns per convertir els immobles en pisos de luxe o turístics. Una problemàtica que es repeteix al Raval on diferents plataformes denuncien la mateixa situació.