Des que s’ha eliminat el toc de queda a Barcelona, s’han reproduït imatges d’aglomeracions i botellades a diversos punts de la ciutat. De fet, Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra han desallotjat més d’11.000 persones en un cap de setmana. El cap de Medicina Preventiva de l’Hospital Clínic de Barcelona, Antoni Trilla, alerta que això provocarà “un augment dels contagis entre els joves”.
En una entrevista a Rac1, Trilla ha indicat que les imatges de botellades fan pensar que hi haurà més infeccions entre les persones que estan per sota dels 40 anys, perquè “no tenen unes taxes de vacunació prou altes per frenar la transmissió”.
“Cal un esforç per equilibrar drets i obligacions”
Pel que fa a la fi del confinament nocturn en grans ciutats com Barcelona, Trilla considera que Salut i els tribunals haurien de parlar “obertament” i fer “un esforç per equilibrar determinats drets amb determinades obligacions”.
També ha insistit que la variant Delta és molt més contagiosa i que “sembla” que hi ha un període de 24 o 48 hores que és possible contagiar fins i tot tenint pocs símptomes. Per això, avisa que es pot donar el cas que en algunes aglomeracions hi hagi gent que es trobi bé, però que tingui el coronavirus i que el pugui transmetre.
A més, ha considerat “pràcticament impossible” aconseguir la immunitat de grup, tal com ja va advertir dissabte la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas. Tot i això, Trilla ha ressaltat que com més gent es vacuni més difícil serà que el virus circuli i hi haurà menys pressió assistencial, la qual cosa permetria tornar a una “certa normalitat”.