Una trentena de treballadores del SAD (Servei d’Atenció Domiciliària) i del servei de Teleassistència s’han manifestat aquest divendres al matí a la plaça de Sant Jaume, coincidint amb el ple de l’Ajuntament, per reclamar millores laborals. Critiquen que l’Ajuntament de Barcelona deixi en mans d’empreses privades les condicions de treball de les persones que estan contractades i reclamen un conveni propi. No és la primera vegada que els treballadors d’aquest servei convoquen aturades i protestes per la seva situació laboral.

Canvis constants d’empreses

La gestió del SAD surt a concurs cada quatre anys. Segons denuncien les treballadores, l’acaben guanyant les empreses “que ofereixen el servei més barat” i amb condicions “cada vegada més precàries”. Per això, creuen que si tinguessin un conveni propi s’evitarien les situacions abusives.

Denuncien que fan jornades laborals sense torns definits i sense descans efectiu. A més, parlen de “sous irrisoris” i que se’ls nega la negociació de dies personals. Lamenten que l’Ajuntament no intervingui per garantir els drets laborals de les 4.000 persones que treballen en el servei, que atenen prop de 24.000 persones vulnerables i amb diferents nivells de dependència a tota la ciutat.