Els treballadors del sector del transport d’ambulàncies privat han protestat aquest divendres davant del CatSalut, quan fa 21 dies que estan en vaga indefinida. La protesta va començar el 9 d’octubre i afecta 5.000 treballadors del sector a Catalunya. Els empleats d’empreses subcontractades pel CatSalut reclamen el mateix sou i les mateixes condicions que els treballadors de l’empresa pública del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).

Els concentrats han aconseguit reunir-se amb responsables del Departament de Salut, el cap de l’àrea laboral del CatSalut i el director de Serveis del Departament de Salut , que han recollit les demandes i les denúncies de manca de protocols davant de la covid-19. Els vaguistes confien que la trobada ajudi a millorar les mesures de protecció per treballar durant la pandèmia i desencallar les negociacions de conveni que fa dos anys que duren, amb la patronal de les ambulàncies privades.

reunió ambulàncies

La vaga, convocada pels sindicats CCOO, USOC, SINDI.CAT i UGT, afecta el transport sanitari urgent i el no urgent. Té un seguiment al voltant del 10 %, però des del comitè de vaga destaquen que les protestes estan sent exitoses, tot i les limitacions de moviment decretades.

Denuncien manca d’EPI i de protocols contra el coronavirus

A més de l’equiparació de les condicions laborals, demanen millores en els protocols contra el coronavirus. Walter Álvarez, del comitè de vaga, explica que “estem tenint molts problemes de manca d’EPI, de guants, de granotes de treball que s’han arribat a usar més de sis mesos, i treballem amb la mateixa mascareta quirúrgica durant una setmana“, una situació que ja van denunciar a la primera onada de la pandèmia.

El comitè de vaga alerta també de la manca de protocols de desinfecció de les ambulàncies i de les zones comunes dels llocs de treball, i reclamen que se’ls facin PCR, de la mateixa manera que se’ls fa al SEM.

La patronal del transport sanitari, ACEA, agrupa les empreses del sector, entre les quals hi ha Falck VL, Transport Sanitari de Catalunya, Grup La Pau, Ivemon Ambulàncies Egara, Ambulancias Domingo o Ambulancias Tomás.