Els veïns de la zona pacificada del carrer d’Entença s’han trobat aquest dijous al matí amb una imatge insòlita: un menjador mig muntat a la calçada. No hi falta cap detall: un sofà vell amb elevador per a les cames, un quadre a conjunt, restes de gots, un matalàs brut i, el més sorprenent de tot, una capsa de cartró tombada plena de trossos de pizza. Un bodegó complet en ple centre de la ciutat, entre els carres d’Entença i Diputació.

L’Escola Joan Miró ha avisat el servei de neteja

Les deixalles tampoc no han passat desapercebudes per a les famílies que porten els seus fills a l’Escola Joan Miró. De fet, el personal del centre ha explicat a betevé que han trucat al servei de recollida de mobles vells i que, pocs minuts després, han vingut a retirar-ho. Per sort, asseguren, no havia passat mai fins ara que aquest espai pacificat es convertís en un abocador.

Precisament, l’Ajuntament de Barcelona ha intensificat la vigilància i les sancions sobre aquest tipus d’actes incívics. Durant aquest estiu, les sancions contra conductes incíviques com aquesta han crescut un 33 %. El consistori, però, vol anar més enllà i es mostra partidari de revisar les sancions de l’ordenança del civisme del 2005, i analitzar si es prou dissuasiu amb aquest tipus de conductes.