El tinent d’alcaldia de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, s’ha mostrat partidari de revisar les sancions de l’ordenança del civisme del 2005. “Hem de mirar si el règim sancionador és prou dissuasiu”, ha dit en una entrevista al programa ‘bàsics’ de betevé. Batlle creu que sobretot s’han de modificar els aspectes de la norma que afecten la convivència i el dret al descans dels veïns.

El tinent d’alcaldia ha enumerat una sèrie de realitats emmarcades en l’ordenança de les quals s’haurien d’estudiar les multes. “El tema d’embrutar la ciutat, de fer les necessitats a l’espai públic, de cridar…“, ha especificat.

“Em vaig sentir còmode amb Ada Colau”

En aquest mandat, Batlle torna a tenir el càrrec al capdavant de Prevenció i Seguretat i, quan se li ha preguntat per la qüestió, ha dit que ja es va sentir còmode amb el govern d’Ada Colau. “Vam tenir diferències al començament del mandat, a la meitat i al final… Però vaig poder fer el que volia“, ha explicat. De fet, ha afirmat que, “en els temes de seguretat, Barcelona en Comú ha vingut més a les meves posicions que no pas jo a les seves”.

Els reptes al capdavant de Ciutat Vella

Pel que fa a l’altra àrea que entoma aquest mandat, la regidoria de Ciutat Vella, Batlle ha assegurat que vol donar prioritat al Raval. “És un barri dens i intens. Hem de fer polítiques d’urbanisme, d’habitatge, d’atenció social, d’infància, d’integració…”, ha afegit. I sobre la demanda d’Amics de la Rambla —que planteja eliminar els autobusos del passeig—, s’ha limitat a dir que l’Ajuntament ho estudiarà.