Coincidint amb el Dia Mundial del Turisme, un centenar de persones s’han concentrat al voltant de la Catedral de Barcelona per denunciar els efectes negatius de la turistificació. Segons Daniel Pardo, portaveu de l’Assemblea de Barris pel Decreixement Turístic, el turisme és sinònim d’emergència climàtica, contaminació, explotació laboral i expulsió del veïnat. “Aquest dia només el celebra qui fa negoci de l’empitjorament de les condicions de vida de la resta“, ha conclòs.

La protesta ha començat amb una concentració amb pancartes a les escales de la Catedral i, posteriorment, els participants han tallat el carrer del Bisbe durant uns minuts i han bloquejat el pas dels turistes entre la Catedral i la plaça de Sant Jaume.

Concentració als búnquers del Carmel

Els veïns del Carmel també s’han sumat als actes de protesta contra el Dia Mundial del Turisme i una desena de persones han ocupat les bateries antiaèries del turó de la Rovira. La intenció dels organitzadors d’aquesta protesta és quedar-s’hi tot i el tancament de l’espai a partir de les 19.30 h, una mesura que va prendre l’Ajuntament de Barcelona per evitar les allaus de visitants i les festes il·legals.

La FAVB reclama reduir el turisme

La Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB) ha tornat a reclamar una “reconversió de la indústria turística” que es tradueixi en una “reducció significativa dels visitants a ciutats com Barcelona”, considerada una de les més massificades. En un comunicat, l’entitat explica que cal repensar el model turístic i creu que cal exigir al sector que sigui un dels primers a disminuir l’impacte mediambiental.