manifestacio 12 octubre 2023 barcelona dia hispanitat

Entitats unionistes han convocat diverses manifestacions pel 12 d’octubre a Barcelona, amb motiu del Dia de la Hispanitat 2023. Per commemorar aquesta data, diverses organitzacions han organitzat actes i mobilitzacions a la ciutat. A continuació t’expliquem tot el que hi ha convocat aquest dijous, amb les manifestacions del 12 d’octubre a Barcelona pel Dia de la Hispanitat.

Ofrena floral a Colom pel Dia de la Hispanitat

L’ofrena floral a Colom obre l’agenda d’actes per commemorar el Dia de la Hispanitat a Barcelona. Les entitats Somtemps i DENAES fan una crida a participar en aquest homenatge a l’estàtua de Cristòfor Colom aquest 12 d’octubre, a partir de les 11 h.

Manifestació del 12 d’octubre a Barcelona

Espanya i Catalans ha convocat la manifestació el 12 d’octubre a Barcelona. Els manifestants estan cridats a concentrar-se a partir de les 11.30 h a la confluència del passeig de Gràcia amb el carrer de Provença. A continuació, es desplaçaran a la plaça de Catalunya, on finalitzarà la protesta a les 12.30 h amb els habituals parlaments. En aquest punt també sonarà l’himne nacional a les 13.30 h, hi haurà una fira de d’entitats constitucionalistes amb un vintena de casetes de partits i associacions i una rua de balls hispans.

Manifestació antifeixista del 12 d’octubre

En resposta a les mobilitzacions per commemorar el Dia de la Hispanitat, aquest dijous a partir de les 11.30 h també s’ha convocat una manifestació a la plaça d’Idrissa Diallo sota el lema “Res a celebrar”. A la tarda, el moviment Som Antifeixistes fa una crida a participar en la mobilització en contra del colonialisme i en defensa d’una vida lliure d’explotació. La protesta començarà a les 16 h a l’estàtua de Prim al Parc de la Ciutadella i es dirigirà cap al monument a Colom, on s’unirà amb la manifestació convocada pel Bloc Anticolonial de Barcelona a la seu de la DGAIA.

Concentració de Democracia Nacional a Montjuïc

Com cada any, el grup d’extrema dreta Democracia Nacional ha convocat un acte d’homenatge a la bandera a la plaça de Sant Jordi, a partir de les 12 h.