Barrientos Parlament

(ACN) “Estem davant d’un cas flagrant de falta d’imparcialitat”. Així s’expressa la defensa del president de la Generalitat, Quim Torra, per demanar la recusació del president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Jesús María Barrientos, en el judici que se celebrarà contra Torra el 25 i 26 de setembre per un delicte de desobediència a les resolucions de la Junta Electoral Central sobre els llaços grocs.

L’escrit argumenta que Barrientos “s’ha posicionat sobre els presos polítics, sobre la suposada neutralitat dels espais públics, sobre els llaços grocs, sobre la resolució de la JEC i, fins i tot, sobre la ideologia i posicionament polític” del president de la Generalitat. “És difícil imaginar una major falta d’imparcialitat que la que concorre en el recusat”, conclou.

La defensa recull en el seu escrit diferents mostres de declaracions de Barrientos que acrediten, diu, “que no només té una postura política diametralment oposada” a la de Torra, sinó que, a més, “l’expressa com expressa la seva opinió sobre fets nuclears del present procediment, que són la base per afirmar la seva absoluta falta d’imparcialitat objectiva i subjectiva”.

Aquest argument és el que utilitza també per demanar la recusació de Mercedes Armas, ponent al judici, i que va ser la magistrada que va ordenar a les forces de seguretat impedir el referèndum d’autodeterminació de l’1 d’octubre del 2017 “sense alterar la normal convivència ciutadana”. El tercer membre del tribunal que jutjarà Torra és el magistrat Joaquín Elías.