La pluja que ha caigut a Barcelona aquest diumenge a la tarda ha sorprès els ciutadans que estaven gaudint d’un dia assolellat. Al migdia han caigut quatre gotes, però poc abans de les 17 h ha començat a ploure amb intensitat, però de manera desigual a la ciutat.

Segons les dades registrades, el Castell de Montjuïc ha acumulat 69 l/m2 i es converteix en la zona on més aigua ha caigut. A Sants també hi ha plogut força i s’han registrat 63 l/m2, mentre que al Raval han estat 37 l/m2 i, a l’Observatori Fabra, només 6 l/m2.

Moltes persones han enregistrat el moment i després l’han compartit a través de les xarxes socials. Una de les imatges més sorprenents ha estat al port de Barcelona, on un tornado ha causat desperfectes en els vehicles que hi havia estacionats i que eren de passatgers que esperaven per embarcar en un vaixell de Balearia. Segons fonts portuàries, el tornado ha trencat els vidres i els parafangs d’alguns turismes.

També a l’Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-el Prat s’ha vist un cap de fibló, tot i que en no tocar terra no ha causat desperfectes. El temps ha obligat a activar la regulació de l’activitat a l’aeroport, amb què es redueix la xifra d’operacions per hora per precaució. Tot i això, fonts d’Aena han assegurat que, de moment, no s’han registrat endarreriments destacables.

L’altre punt on el temps ha sobtat els ciutadans ha estat al Parc d’Atraccions del Tibidabo, on la pluja ha arribat acompanyada d’una boira densa que ha tapat la visió de la ciutat.

Al centre de Barcelona, diferents usuaris han penjat vídeos del moment en què la pluja queia amb més intensitat. S’hi pot veure com a la ronda del Litoral els cotxes circulen amb precaució i la imatge del Mercat de Sant Antoni envoltat per la tempesta.

Malgrat el temps, molts dels esdeveniments que s’estaven duent a terme a la capital catalana s’han mantingut, com la Setmana del Llibre en Català, a l’avinguda de la Catedral, o el Festival de la Cultura Brasilera, al Poble Espanyol.

Un arbre cau a Sants-Badal i el passeig de la Zona Franca s’inunda

Els arbres de la ciutat també s’han vist afectats per la tempesta. Al carrer de Pàvia, a Sants-Badal, el vent ha arrencat d’arrel un arbre, que per poc no ha caigut a sobre dels vehicles que hi havia estacionats.

Arbre caigut a Badal per la tempesta
Foto: @Pili_Stage

A la Marina de Port, l’agrupació veïnal Marina Viva han publicat imatges del passeig de la Zona Franca convertit en un riu d’aigua i de fang a causa de la pluja i han alertat que no és la primera vegada que succeeix.