La tempesta que ha descarregat aquest diumenge a Barcelona ha enfangat el passeig de la Zona Franca i alguns carrers adjacents, com el de la Mare de Déu de Port. Aquesta situació es produeix sovint als barris de la Marina cada vegada que hi plou intensament i durant una estona. Els veïns ja hi estan acostumats, però volen que s’hi posi remei. Temen que es produeixin més inundacions amb l’episodi de pluja abundant que arribarà aquest dilluns i per això demanen a l’Ajuntament que apliqui mesures urgents per evitar-ho.

 

Alguns residents que viuen a la zona afectada per la pluja asseguren que la situació ha empitjorat fa aproximadament un any. Ho atribueixen a algun tipus d’actuació feta a la muntanya, que fa que l’aigua baixi amb més pressió que abans i que arrossegui els sediments de la muntanya de Montjuïc.

Passeig de la Zona Franca enfangada

Reclamen mesures urgents a l’Ajuntament

Segons han explicat alguns veïns a betevé, els operaris de l’Ajuntament prioritzen la neteja de les vies principals, com el passeig de la Zona Franca o el carrer de l’Acer, però que deixen la neteja de la resta de carrers per a més tard, com el de la Mare de Déu de Port. A més, afegeixen que en algunes ocasions han tardat fins a dues setmanes a retirar els sediments. Adverteixen que si el fang que hi ha actualment no s’elimina en les pròximes hores, la pluja intensa que es preveu dilluns i dimarts poden acumular encara més pedres i terra.

Les riuades que es produeixen dels carrers que baixen des de la muntanya de Montjuïc fa que els comerços hagin d’actuar. Alguns ja es preparen per a les tempestes anunciades amb tanques de fusta per evitar que hi entri el màxim d’aigua possible. Aquest diumenge a la tarda molts locals han obert i han netejat l’aigua i els sediments que han entrat dins dels seus negocis.

Passeig de la Zona Franca enfangada