caiguda lliure Tibidabo

El Parc d’Atraccions del Tibidabo estrenarà una atracció de caiguda lliure de 50 metres d’altura a l’espai que va deixar l’atracció Hurakan, a tocar de l’entrada i on ara hi ha una zona de pícnic. Segons B:SM, hi podran pujar 24 persones per torn i quan arribi als 30 metres farà dos girs de 360 º perquè les persones puguin tenir unes vistes panoràmiques de la ciutat. El públic hi anirà assegut i protegit amb arnesos. De fet, el 2004 i el 2005 ja va haver-hi una atracció de caiguda lliure al parc, però molt més petita.

Espai on hi havia l’atracció de l’Hurakan

L’alçada mínima per pujar-hi serà 1,25 m i convertirà l’atracció en accessible quasi per a tothom, des d’adults fins a infants. Actualment les instal·lacions més restrictives són les muntanyes russes i la Mina d’Or.

Es preveu la inauguració per al gener del 2024

Després de la presentació de diverses propostes, Funtime Handels GmbHVR serà l’empresa que construirà l’atracció, encara sense nom, que costarà 2.016.800 euros. Les obres duraran un any i el parc vol inaugurar-la el gener del 2024.

La torre principal tindrà llums LED i formarà part del disseny global de l’atracció i de l’entorn. L’atracció estarà dotada d’un sistema de frenada magnètica que permetrà als usuaris experimentar una sensació real de caiguda lliure. A més, tindrà una potència elèctrica “de les més baixes del sector per respondre a la voluntat del parc de la conservació del medi i la voluntat de reduir l’impacte energètic”.

A concurs la temàtica i aspecte de l’atracció

Tot i que la maquinària i el funcionament seran similars als d’altres atraccions que hi ha a altres parcs d’Europa, l’aspecte final de la nova atracció del Tibidabo es decidirà a partir d’un concurs. La temàtica no només es limitarà a vestir l’atracció, també inclourà l’entorn i l’accés al parc a través del pàrquing.

La intenció del Parc d’Atraccions del Tibidabo és que la nova atracció esdevingui un element característic per als usuaris del parc, com és el cas de la Cuca de Llum, inaugurada ara fa un any, que va substituir l’antic funicular que donava accés al parc.