Els Mossos d’Esquadra investiguen una baralla multitudinària durant la revetlla de Sant Joan al passeig de la Peira amb el carrer de Cadí, que va acabar amb dues persones detingudes i diversos ferits. Segons l’Associació de Veïns del Turó de la Peira, els fets van passar poc abans de les cinc de la matinada quan una festa al carrer sense permisos amb més de 500 persones va derivar en una batalla campal amb trets de perdigons i l’ús d’armes blanques.

Els Mossos han confirmat a betevé que l’incident hauria començat a l’interior d’un bar, que els veïns situen com a l’epicentre de la festa. Des de l’associació de veïns asseguren que l’ambulància va tenir moltes dificultats per arribar al lloc degut a la gran quantitat de gent que es congregava al carrer. En un vídeo gravat amb el mòbil per un veí també es pot veure com els assistents fugen en estampida del lloc de la festa quan es produeix la baralla.

Brutícia acumulada al carrer després de la revetlla

Una rave al mig del carrer

En un comunicat, l’Associació de Veïns del Turó de la Peira denuncia que la presència de la Guàrdia Urbana durant la revetlla va ser “menys que testimonial i sense intervenció”. Asseguren que prèviament ja havien demanat al districte de Nou Barris que prengués mesures per evitar la celebració d’aquesta macrofesta al carrer, que l’any anterior ja havia congregat unes 300 persones i havia provocat moltes molèsties i queixes veïnals pel soroll.

Un dels vehicles que va posar música a la revetlla

Els veïns expliquen que els organitzadors d’aquesta festa, que no tenia cap permís municipal, van portar entre tres o quatre cotxes amb equips de música molt potents. Asseguren que el volum de la música era tan fort que l’interior de les cases tremolava i, fins i tot, impedia escoltar la música de la festa organitzada per l’Associació de Dones Dominicanes, situada a poc més de 100 metres.