L’agressió homòfoba que van patir dos nois la nit de Sant Joan a la platja de la Mar Bella els ha generat molta tristesa i indignació. En la denúncia pública que va fer una de les víctimes a Instagram, afirma, molt afectat: “Mai no m’havia passat això, que em vulguin agredir per ser gai”. “T’agredeixen perquè simplement existeixes, perquè ets tu”, lamenta.

En el vídeo, el Fran Amaro explica que els agressors eren quatre o cinc i que abans d’agredir-los físicament, van advertir-los que no es podien fer un petó en públic allà. Després, li van arrencar una cadena que duia al coll al seu acompanyant i seguidament van començar a pegar-lo. Lamenta que el servei de l’hospital “va ser una merda” i que la policia no va actuar bé. “Va estar donant voltes tota la nit i quan va passar això ningú no va fer res”, diu. El jove lamenta: “Això no va ser al Raval, sinó a la celebració de la revetlla de Sant Joan. A Barcelona, l’any 2023”. “És molt injust i em trenca el cor”.

Més agressions LGTBI-fòbiques en pocs dies de diferència

Aquest juny, a Barcelona ja s’han denunciat altres incidències LGTBI-fòbiques en molt pocs dies de diferència. Dimarts, 20 de juny, una dona trans va patir agressions tant físiques com verbals a l’estació de Renfe del Clot-Aragó. Dissabte, 10 de juny, va haver-hi una altra agressió trànsfoba al transport públic de la ciutat. Un home va donar cops i puntades de peu a una dona trans i, fins i tot, la va escopir a l’L1 del metro.