L’Observatori contra l’Homofòbia ha denunciat una altra agressió trànsfoba a Barcelona. Segons explica l’entitat, una dona trans ha patit agressions tant físiques com verbals a l’estació de Renfe del Clot-Aragó poc abans de les 15 h d’aquest dimarts, 20 de juny. Un testimoni va enregistrar un dels moments de l’atac i, en el vídeo, es poden sentir insults com “Maricón de mierda” o “Hijo de puta“.

Tot va començar al vestíbul de l’estació de Renfe del Clot-Aragó a les 14.40, quan un noi i la seva parella van intentar colar-se darrere de la víctima. Ella ho va impedir i va ser aleshores quan ell va propinar-li empentes i la seva parella va començar a dirigir-li insults i missatges trànsfobs.

Cristian Carrer, psicòleg social de l’entitat, ha assegurat que han fet una primera contenció emocional tant de la dona que ha patit l’agressió com de la seva parella, a qui han posat al corrent dels recursos d’acompanyament que ofereix l’entitat.

Davant les agressions al col·lectiu LGBTI no ens hem de quedar passius”
Cristian Carrer, psicòleg social Observatori Contra l’Homofòbia

Carrer ha demanat una “resposta col·lectiva” a la LGTBIfòbia -especialment en el context polític en què ens trobem- i ha afirmat que quan “es viralitzen” les agressions l’Observatori “reb més denúncies”.

Actuació “incorrecta” del personal de seguretat

La dona trans agredida ha denunciat un tracte incorrecte per part del vigilant de Renfe, tot i que a l’escrit dels Mossos, que investiga el cas, només ha fet constar les dues persones que van atacar-la. L’empresa ferroviària ha assegurat que condemna els fets rotundament i assegura que va activar de seguida el protocol contra agressions a l’usuari. Ara per ara treballa conjuntament amb l’Observatori, que també va activar el protocol de ciutat.

La víctima ha presentat una denúncia a la comissaria dels Mossos d’Esquadra a la plaça d’Espanya.

Activats els protocols per l’agressió

Des de l’Observatori asseguren que s’ha activat el Protocol de l’Ajuntament de Barcelona i s’ha posat al corrent dels fets tant l‘Oficina per la No Discriminació com Renfe i estudien si TMB hauria d’activar també el seu protocol.

Agressió trànsfoba al metro el 10 de juny

El dia 10 de juny es va produir una agressió trànsfoba al metro de Barcelona. Des de l’Observatori asseguren que l’espai públic, al costat dels transports públics, són els indrets on més agressions contra el col·lectiu es cometen. De gener a juny d’aquest any, es van produir a Barcelona 69 agressions i quatre van ser al transport públic.