nit sant joan 2023

L’Observatori contra l’Homofòbia (OCH) condemna una nova agressió homòfoba a Barcelona. Un grup de cinc nois va atacar dos nois que es feien un petó a la platja de la Mar Bella la revetlla de Sant Joan. Segons explica una de les víctimes en un vídeo d’Instagram, els agressors van increpar la parella i van pegar al front, el nas, els braços i les cames a un dels dos nois. Segons s’explica a la gravació, ningú no els va ajudar.

De fet, també ha criticat falta d’actuació policial i que l’atenció mèdica “va ser una merda”. També s’ha mostrat “indignat” per haver estat víctima d’una agressió pel simple fet de ser com és o únicament “existir”. “Tinc el cor trencat“, assegura.

Una nit en què solen haver-hi repunts de casos

L’OCH ha comunicat els fets a l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, i ha fet una crida perquè el consistori “actuï de manera immediata“. També n’han informat als Mossos d’Esquadra i esperen que el cos de policia es posi a treballar en aquest cas. També subratllen que l’històric de casos registrats per l’OCH apunta que la nit de la revetlla de Sant Joan i la de Carnestoltes hi ha un repunt de casos.

Més agressions LGTBI-fòbiques a Barcelona en pocs dies de diferència

Aquest juny, a Barcelona ja s’han denunciat altres incidències LGTBI-fòbiques en molt pocs dies de diferència. Dimarts, 20 de juny, una dona trans va patir agressions tant físiques com verbals a l’estació de Renfe del Clot-Aragó. Dissabte, 10 de juny, va haver-hi una altra agressió trànsfoba al transport públic de la ciutat. Un home va donar cops i puntades de peu a una dona trans i fins i tot la va escopir a l’L1 del metro.