Els expedients s'acumulen sobre la taula de la titular del Jutjat Penal número 17. I es quedaran així, com a mínim, fins demà. Ella és una de les professionals que avui s'ha sumat a la vaga. Demana més recursos. Sobretot ara, que el Ministeri de Justícia ha eliminat els jutges substituts. És a dir, que si algú es posa malalt, un altre company ha d'assuminar la seva feina. MARIA LLUISA AIGUAVIVES,titular del Jutjat Penal número 7 Un altre de les mesures que els ha posat en peu de guerra és el projecte per reformar el Consell del Poder Judicial, el màxim òrgan de govern dels jutges. Denuncien que el govern vol limitar-los la independència i això, diuen, pot ser molt perillós. JOSEP ANTONI RODRÍGUEZ portaveu de Jutges per la Democràcia A dos quarts de dotze, jutges i fiscals s'han concentrat a les portes de la Ciutat de la Justícia. Entre les cares conegudes dins el sector, la del magistrat que investiga el cas Palau de la Música. Per ara, no hi ha dades sobre el seguiment de l'aturada. Les associacions professionals diuen que ha estat majoritària. La d'avui és la segona vaga de la democràcia. Una va ser contra un govern socialista i l'altra contra un del PP. Els jutges denuncien que uns i altres han fet ben poc per acabar amb el col·lapse que arrossega la jutícia. A la protesta s'hi han sumat advocats i funcionaris. LLUIS SALES, secretari del Col·legi d'Advocats De moment, Gallardón ha dit que només canviarà alguns punts de la llei de taxes judicials. Des de les associacions de jutges i fiscals diuen amb això no n'hi ha prou i pensen continuar les mobilitzacions.

Segons el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya han fet vaga 267 jutges i magistrats, la majoria de Barcelona, d’un total de 789 places, és a dir, el 33.84%.

L’aturada ha estat convocada per la majoria de sindicats i associacions del sector. Demanen que Gallardón es faci enrere en el projecte de reforma i aturi immediatament la llei orgànica de mesures d’eficiència pressupostària en l’Administració de Justícia, així com el projecte de reforma del Consell General del Poder Judicial.

Els professionals de la justícia que secunden la vaga també reivindiquen que s’incrementi la inversió pública en justícia. Jutges, magistrats i fiscals suspendran les activitats al matí. Però, a més dels 5.100 membres de la carrera judicial, aquesta vegada –per primer cop en la història- també faran vaga 2.400 fiscals.

Ara fa quatre anys es va fer la primera aturada dels jutges, el 18 de febrer de 2009, contra el ministre de Justícia d’aleshores, Mariano Fernández Bermejo, que va dimitir poc després de la jornada de protesta. En aquest cas, però, igual que ha passat en les aturades anteriors, la convocatòria no té un suport unànime del sector, ja que no la secunden ni l’Associació Professional de la Magistratura (APM) ni tampoc l’Associació de Fiscals (AF), totes dues de caire conservador. Al migdia, la Plataforma Sindical Unitària de Justícia (formada per CCOO, UGT, CSIF i STAJ) ha fet concentracions a tots els centres de treball de l’administració de Justícia.