Un estudi de Línea Directa Seguros constata que els 10 models de cotxe més robats a Espanya són el Seat León, el Volkswagen Golf, el BMW Serie 3, el Seat Ibiza, el Volkswagen Passat, el Renault Megane, l’Audi A4, el Ford Escort, el Ford Fiesta i el Ford Focus, per aquest ordre.

L’informe també constata que durant el 2012 hi va haver fins a 50.000 robatoris de cotxes a Espanya, dels quals només el 39% es van poder recuperar. Segons Francisco Valencia, director de Govern Corporatiu de Línea Directa, els robatoris són els responsables d’un 5% del preu final de l’assegurança.

D’altra banda, segons l’estudi, el dia de la setmana amb més robatoris és el dissabte i el mes de l’any és el juliol, segons dades de 2012.

En els últims 20 anys els robatoris s’han reduït un 50%, ja que els sistemes de seguretat dels cotxes cada vegada són més sofisticats i segurs. També s’apunta com a causa d’aquest fet que el mercat negre ha disminuït, malgrat que els lladres de cotxes segueixen utilitzant les sostraccions d’automòbils per fer-ne negoci a països de l’est i del nord d’Àfrica. Altres motius dels robatoris són el de defraudar l’asseguradora o utilitzar l’automòbil robat com a transport per cometre algun delicte.

L’estudi ha analitzat més 8.400 casos de robatori registrats per la companyia asseguradora durant els últims sis anys, d’una cartera total d’1,7 milions de clients.