Aquest dimarts s’han cancel·lat un total de 113 vols amb origen o destinació a l’aeroport del Prat, com a conseqüència de la segona jornada de vaga dels treballadors d’Iberia, que protesten contra l’ERO que vol aplicar la companyia. Les aerolínies afectades per la vaga són Iberia i Vueling i la meitat dels vols cancel·lats pertanyen a aquestes empreses.

Amb aquesta aturada els empleats de la multinacional espanyola rebutgen el pla d’ajust de la companyia, que preveu l’acomiadament de 3.807 treballadors, rebaixes salarials i mesures d’estalvi. Iberia i Vueling comparteixen personal de terra i de manteniment, motiu pel qual l’aerolínia catalana també es veu afectada per la vaga. Els serveis mínims decretats pel Ministeri de Foment preveuen que surtin tots els vols entre la Península i les illes Balears i Canàries, que són vols protegits. També està garantit, segons Aena, el 50% dels vols a l’estranger i el 50% de les connexions entre aeroports a més de 500 quilòmetres de distància entre si.

Segons Iberia, fins les 20 h s’han operat tots els vols previstos i la segona jornada de vaga ha transcorregut sense incidents. L’empresa recorda que ha habilitat un número de telèfon especial i gratuït per a consultes referents als vols, el 900 100 480, que s’afegeix a l’habitual número de consultes 902 400 500 disponible les 24 hores. A més, es pot consultar l’estat dels vols a través del web de la companyia als apartats d’arribades i sortides i també de gestió de reserves. Per als vols operats per altres companyies, els clients hauran de contactar amb la seva aerolínia.

La ministra Pastor demana “sacrificis” a les dues parts

Qui aquest dimarts s’ha pronunciat sobre el conflicte ha estat la titular de Foment, Ana Pastor. De visita a Barcelona, la ministra  ha demanat a la direcció i als treballadors de la companyia que actuïn amb “responsabilitat” i facin “sacrificis” per resoldre el conflicte. Pastor ha arribat a demanar “per favor” a les parts que seguin a negociar i que “no s’aixequin fins que no estiguin d’acord” perquè “estem obligats a entendre’ns”. La ministra ha subratllat que no s’haurien de repetir les imatges d’inactivitat que es van viure ahir a molts aeroports espanyols perquè perjudiquen al sector turístic i “no ens ho podem permetre”, ha dit.