La segona jornada de vaga de l’aerolínia espanyola ha tingut un seguiment del 90% segons els sindicats arreu de l’Estat i ha transcorregut sense incidències i amb el compliment dels serveis mínims. La multinacional ha tornat a convocar els sindicats aquest dimecres amb la intenció d’aturar una protesta que està afectant milers de clients i l’objectiu “d’apropar posicions” en considerar que existeix l’“obligació” de negociar per les dues parts.

El director de comunicació de la companyia, Luis Díaz Güell, ha reconegut que tot i que l’empresa convoca els sindicats per apaivagar els ànims d’una plantilla en la qual es podrien acomiadar 3.807 treballadors, les posicions encara estan allunyades. Güell ha justificat els acomiadaments com a conseqüència de la caiguda del negoci i la pujada dels preus del combustible per la crisi. Iberia calcula que la vaga suposa un cost diari d’un milió d’euros.

La tercera jornada de vaga dels treballadors d’Iberia ha obligat a cancel·lar 120 vols que havien d’aterrar o sortir des de l’aeroport del Prat. De la mateixa manera que dilluns i dimarts, les aerolínies més afectades són Iberia i Vueling, ja que la companyia de baix cost comparteix personal de terra i serveis amb Iberia. La ruta més afectada és la que comunica Madrid i Barcelona.

Aquest dimarts es van complir els serveis mínims decretats pel Ministeri de Foment i aquest dimecres està previst, igual que ahir, que operin el 100% dels vols entre la Península i les illes Balears i Canàries, que són vols protegits. També està garantit el 50% dels vols a l’estranger i el 50% de les connexions domèstiques entre aeroports que distin més de 500 quilòmetres entre si.