La direcció del MACBA ha estat renovada per unanimitat i Bartomeu Marí continuarà en el càrrec durant els pròxims quatre anys. Un cop reelegit el director, els responsables del Museu no han trigat a posar fil a l’agulla i els representants del Consorci del MACBA s’han reunit aquest mateix dimarts a la tarda en Consell General, tal com fa unes setmanes els va demanar Marí, per parlar sobre els problemes pressupostaris d’aquest equipament cultural.

Bartomeu Marí ha anunciat que les circumstàncies econòmiques actuals (el museu no cobrarà aquest any diners compromesos als pressupost de l’any passat perquè Hisenda ha bloquejat una subvenció), obliguen a preparar en un pla de viabilitat a mitjà i curt termini. Amb aquestes mesures es vol incrementar els ingressos propis per reduir la dependència de les subvencions públiques i treballar, segons el comunicat, en una “màxima optimització dels recursos”. En aquest sentit, el director ha afirmat que “el MACBA ha estat un model pioner quan es va fundar i ara ha d’abanderar el nou model de museu”.

La direcció de l’equipament també aposta per “posicionar l’art contemporani al centre de la identitat de la ciutat i de Catalunya” amb l’objectiu de reforçar la marca Barcelona i també vol convertir el barri del Raval en un “pol d’atracció cultural”. L’objectiu és que el museu sigui un bon ambaixador del barri i que aconsegueixi acostar el públic local al centre, potser coincidint amb el fet que marxa de la zona un esdeveniment que atreia molt públic, el Sónar.

La tercera gran línia d’acció del museu per superar amb èxit la crisi que travessa és la col·laboració amb altres institucions culturals, un treball en xarxa que en el comunitat consideren que “ha de donar prioritat a l’ús cultural de totes les col·leccions amb titularitat”. Entre les propostes que llança el director del centre en el comunicat, Bartomeu Marí destaca la cooperació amb la universitat perquè el projecte “inclou incorporar el museu en la línia de valor de l’educació en tots els nivells”.