Vacuna de Moderna

(ACN) L’Agència Europea de Medicaments (EMA) ha avalat l’aplicació de la tercera dosi de la vacuna de Moderna contra la covid-19. Segons l’EMA es pot “considerar” administrar a majors de 18 anys.

En un comunicat, el regulador europeu assegura que diversos estudis apunten que una tercera dosi de reforç entre sis i vuit mesos després de la segona contribueix a “augmentar els nivells d’anticossos en adults quan estaven disminuint”. Segons l’EMA, els efectes secundaris de la tercera dosi són “similars” als de la segona. En aquest sentit, l’organisme insta les autoritats públiques a decidir sobre la tercera dosi “tenint en compte la situació epidemiològica”, així com les “dades limitades sobre la seguretat” de la dosi de reforç.

Fa un mes l’EMA va avalar també la tercera dosi de la vacuna de Pfizer sis mesos després de l’administració de la segona a majors de 18 anys. La va recomanar, a més, en el cas de persones amb el sistema immunitari debilitat.

L’anunci arriba el dia que comença la vacunació de la grip i la tercera dosi

De manera excepcional, aquesta tardor la campanya de vacunació de la grip està coincidint amb l’administració de la tercera dosi de la vacuna contra la covid-19 per als majors de 70 anys. De fet, les persones d’aquest segment de població que ho vulguin es poden vacunar contra les dues malalties a la vegada.