Des d’aquest dimecres milers de persones de diferents punts de Catalunya marxen convocats per l’ANC i Òmnium Cultural en direcció a Barcelona en contra de la sentència del judici del procés. Les cinc columnes, batejades com a Marxes per la Llibertat, confluiran aquest divendres a la capital catalana coincidint amb la jornada de vaga.

Les caminades han sortit entre les 7 h i les 9 h des de Tàrrega, Tarragona, Berga, Vic i Girona i provoquen retencions importants a l’AP-7 en direcció a Barcelona i a l’autovia A-2, que ha quedat completament tallada en els tres carrils. A la C-17 els tractors encapçalen la marxa davant dels manifestants. També a l’N-340 des de Tarragona hi ha lentitud. Els Mossos d’Esquadra treballen per controlar la situació i fer desviaments pels laterals de les vies.

Ambient festiu i reivindicatiu

Els participants a les Marxes criden consignes a favor de la independència i de la llibertat dels presos condemnats al llarg del recorregut. A l’altura de Fonolleres (la Segarra), s’ha desplegat una gran bandera amb les cares dels presos des d’un pont de vianants que travessa l’autovia. Si bé molts conductors han mostrat complicitat cap a la mobilització fent sonar el clàxon i traient les mans per les finestres, també n’hi ha d’altres que han expressat la seva indignació per la retenció que provoca la protesta.

Les Marxes per la Llibertat faran un recorregut de 100 quilòmetres repartits en tres dies i, en totes, hi participaran familiars de dirigents independentistes presos. A Girona ho fan les germanes de l’expresident Carles Puigdemont i també la de Dolors Bassa, Montse Bassa, segons ha informat l’ANC.

 

tractors Vic