DELFÍ MASSÓ, professor Escola Gremi de Pastisseria de Barcelona "La mona sempre va dirigida a un determinat públic, que és l'infantil, llavors hi ha els temes de sempre que serien els animals però també hi ha les últimes tendències de cinema i televisió. L'ou és la base de la mona però tenim diferents tècniques. Una tècnica de calcat, que seria com uns dàlmates que tenim aquí darrera. També hi ha la tècnica de fer figures amb diferents ous, com és aquest osset que tenim aquí, i el drac que també és una tendència d'aquest any d'enllaçar una mica la mona amb el dia de Sant Jordi, que quasi coincideixen. I després una altra tècnica que és el retallat i veureu que hi ha les casetes o aquest pop, que es fa amb una base retallada. La base comuna sempre és la xocolata i després diferents tècniques buscant diferents acabats. Sí que hi ha una tendència aquest any que ha sortit que és el tema d'ous liofilitzats de gerds, xocolata blanca o xocolata amb llet, que els hi donem un petit toc de fruita i de cruixent. Tenim per un costat tot el que serien ous per gent més gran i tendències novedoses, tot és el tema d'un rellotge, d'un pollastre, l'ou petó. Tots, encara que ens fem grans, portem el nostre petitó a dins, i tots tenim ganes de que un dia tant assenyalat algú es recordi de nosaltres i ens faci un petit detall, llavors doncs hi han peces pensades una mica per a cada públic". Informen: ÀNGELS MOLINA / ROSOR FORET