Ses Majestats arribaran enguany a Barcelona sense cap mena d’entrebanc meteorològic i en un context més aviat atípic encara pel que fa a la temperatura,  que al migdia s’haurà enfilat  fins als 18 o 19 ºC a la majoria de barris de la ciutat.

Bona mar i ambient suau al Moll de la Fusta

El  pailebot Santa Eulàlia trobarà bon estat de la mar -marejol- per aproximar-se al Moll de la Fusta, tot i que a aquella hora, i també durant la tarda i el vespre, es farà notar amb alguna ratxa moderada el vent de garbí, especialment a la façana marítima de la ciutat. La temperatura voltarà els 15-16 ºC pels volts de les sis de la tarda a Barcelona, així que no caldrà abrigar-se gaire. Els guants o les bufandes enguany faran nosa.

El cel es mantindrà serè al llarg de la cavalcada, o ben poc ennuvolat, i la temperatura tendirà a davallar de forma lleugera. A les 21 h es preveu que volti els 14 ºC a l’avinguda de la Reina Maria Cristina, a Montjuïc.

Durant el vespre i bona part de la nit de Reis es mantindrà el cel clar, tot i que amb augment gradual de núvols prims des de l’oest que anunciaran l’arribada del canvi de temps. Els núvols no impediran l’observació de la Lluna, que sortirà a les 21.52 h i que es trobarà al 80 % del seu diàmetre.

Núvols i pluja a partir de la tarda de Reis

Conscients del context de sequera greu que viu Catalunya els Reis ens faran arribar un canvi de temps i les esperades precipitacions. Dissabte ens llevarem amb el cel força més tapat a Barcelona, malgrat que la pluja encara es farà esperar unes hores. Els darrers mapes l’anuncien a partir de la tarda i sobretot entre el vespre i la nit de dissabte a diumenge. Caurà amb certa energia en alguns moments i, fins i tot, podrà anar acompanyada d’aparat elèctric. La temperatura tendirà a davallar i difícilment passarà dels 14 o 15 graus al migdia de Reis.

Diumenge insegur

Les precipitacions s’allunyaran diumenge de bon matí però donaran pas a una jornada encara insegura i amb risc d’algun xàfec curt. Els núvols es mantindran al nostre entorn, però també permetran algunes ullades o estones de sol. La temperatura es normalitzarà del tot i al migdia difícilment superarà els 13 ºC a Barcelona.

Les temperatures mantindran el to hivernal al llarg de la setmana vinent.